Gjor regnskapet selv med regnskapsprogrammer 880x440 - Gjør regnskapet selv med regnskapsprogrammer

Gjør regnskapet selv med regnskapsprogrammer

Regnskap kan være vanskelig og tidkrevende, men de senere årene har det dukket opp et stort utvalg av regnskapsprogrammer som lover å hjelpe deg. Er disse programmene til nytte, og holder de hva de faktisk lover?

Det enkle svaret er at det er store forskjeller mellom programmene, og at det gjelder å velge det rette programmet for ditt behov.

Søk informasjon om programmene

Gjor regnskapet selv med regnskapsprogrammer 2 - Gjør regnskapet selv med regnskapsprogrammer

Ulike programmer dekker ulike behov, og ettersom ulike brukere også har ulike behov, må du finne ut mer om hva de ulike programmene faktisk egner seg til. Kan de brukes av enkeltpersonsforetak eller små bedrifter? Er de egnet for selvstendig næringsdrivende?

Kort sagt, finn ut om de passer for akkurat ditt foretak eller firma. Det er lurt å lese anmeldelser og brukervurderinger av de ulike programmene, og dette finner du på nettet. De fleste regnskapsprogram hjelper deg å få en oversikt over økonomien din og viser deg inntekter og utgiftsposter.

Test programmene gratis hvis du kan

Gjor regnskapet selv med regnskapsprogrammer 1 - Gjør regnskapet selv med regnskapsprogrammer

Noen ganger kan du teste regnskapsprogram gratis. Ofte kan du bare teste deler av programmet, og du kan ikke bruke testversjonen til å utarbeide og levere et ferdig regnskap.

Men ved å prøve programmene, kan du sjekke ut funksjonene og brukervennligheten, og finne ut hvilket program du liker best. Søk på nettet for å finne programmer med gratis prøveperioder.

Snakk med andre

Som med så mye annet, er det også lurt å snakke med andre og finne ut hvilke regnskapsprogrammer de bruker, og hva de mener om dem. Snakk gjerne med folk du kjenner og stoler på, der du vet at de vil være ærlige.

Hvis du ikke kjenner noen som bruker regnskapsprogram, kan du også besøke et nettforum og spørre folk der hvilke programmer de bruker, og hva de mener om dem. Sørg for å få med deg både fordeler og ulemper ved de ulike programmene.